Record de infectări în Franţa şi Italia

Record de infectări în Franţa şi Italia

Crăciunul coincide cu o explozie a numărului de infecări în multe ţări europene. Zilele acestea, spitalele din Franţa sunt supra-aglomerate. În Hexagon, numărul cazurilor zilnice a trecut de pragul de 100 de mii. Şi în Italia situaţia se agravează într-un ritm accelerat. Cu peste 55 de mii de îmbolnăviri în 24 de ore, oamenii au luat cu asalt farmaciile şi centrele de vaccinare.

Pe fondul răspândirii accelerate a tulpinei Omicron, în Franţa au fost raportate peste 104 mii de noi cazuri. Numărul reprezintă un record de debutul pandemiei. În Marsilia, medicii spun că sunt depăţiţi de situaţie. În oraşul de la malul Mediteranei nu mai există nici măcar un pat liber în secţiile de terapie intensivă

La nivel naţional, numărul pacienţilor internaţi la ATI se apropie de 4 mii. Autorităţile sanitare estimează ca cifrele vor continua să crească. Paradoxal, în Franţa, rata de vaccinare în rândul adulţilor este de 90%. Cazurile grave provin însă predominant din rândul celor neimunizaţi.

Situaţia este critică şi în Italia. În Peninsulă, Crăciunul a fost marcat de un nou record de îmbolnăviri. Peste 54 de mii de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Restricţiile sociale nu par să mai aibă nici un efect. În prezent, pentru a putea călătorii, italienii nevaccinaţi trebuie să prezinte un test a cărui valabilitate este de 24 de ore. În acest context, cozile la centrele de profil din Milano au ajuns la ordinea zilei.

Cozi imense s-au format şi în Perugia. Imaginile filmate cu drona au surprins aglomeraţia infernală creată în trafic în apropierea unui centru de testare drive-through

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt