Relaxare pandemică pe litoral

Relaxare pandemică pe litoral

La malul mării, rata de infectare cu covid-19 a scăzut sub 3 la mie şi urmează o relaxare a restricţiilor de weekend. Se dă, astfel, startul deschiderii staţiunilor pentru Paşte şi 1 Mai. Terasele se închid acum la ora 22.00, iar plajele se
pregătesc cu şezlonguri pentru turiştii care vor ajunge la mare. În Mamaia, pentru prima oară în istoria staţiunii, se spală trotuarele şi promenada cu apă şi detergent.

Echipele de curatenie au inceput de dimineata sa ia la pas metru cu metru promenada statiunii. Trecatorilor, care s-au nimerit in zona, nu le-a venit să creadă.

Demult n-a mai avut Constanta un indice de noi imbolnaviri sub 3 la mie. Relaxarea restrictiilor da aripi si sperante afaceristilor din statiuni care au intrat imediat in priza. Mai sunt cateva zile pana la 1 Mai si sunt multe de facut.

Se simte ca Mamaia se dezgheata si in ritmul rezervarilor la agentiile de turism. Romanii din tara sunt cu ochii pe Litoral si pe masurile pandemice, iar relaxarea Litoralului este o veste buna pentru toata lumea.

Este un inceput care prefigureaza o libertate mai mare in lunile de vara. Patronii de terase si restaurante spun ca
normal ar fi ca ora de inchidere sa fie impinsa cat mai mult in noapte.

Peste 100 de hoteluri vor fi deschise la mare de 1 Mai: un sejur de 3 nopţi de cazare pentru două persoane, fără mic dejun, costă de la 345 de lei la un hotel de 2 stele din Mamaia. La 3 stele în aceeaşi staţiune şi în aceleaşi condiţii, costul se ridică la 627 de lei. În sudul litoralului, tarifele pornesc de la 258 de lei pentru 3 nopţi de cazare în hoteluri de 2 şi 3 nopţi din Eforie Nord.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt