Risc de explozie la o secţie ATI

Risc de explozie la o secţie ATI
ABACAPRESS.COM

O cantitate mai mare de oxigen poate transforma o secţie ATI… într-o bombă cu ceas! A fost şi temerea medicilor de la Spitalul Judeţean Arad care au descoperit, după o verificare, că la Terapie Intensivă a fost depăşită cantitatea admisă de oxigen. Speriaţi, angajaţii au deschis rapid geamurile rapid şi au reuşit să elimine orice pericol.

Două furtunuri care s-au defectat la spitalul judeţean din Arad ar fi putut produce o tragedie în doar câteva secunde. Din fericire, pompierii au descoperit la timp că în încăpere era mult prea mult oxigen. Cadrele medicale au deschis geamurile, iar pacienţii nu au mi fost în pericol.

Chiar dacă problema a fost rezolvată rapid, angajaţii spitalului au trecut prin momente de groază. Le-a fost frică de ce era mai rău, iar această teamă a lor este justificată având în vedere tragediile care au avut loc în mai multe spitale din ţară. Dacă până acum valorile oxigenului din secţiile ATI erau măsurate din 3 in 3 ore, acum verificările sunt şi mai dese.

De la începutul pandemiei, în cinci spitale din România au avut loc explozii cauzate de concentraţia mult prea mare de oxigen, din secţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt