România a depăşit 1 milion de vaccinări

România a depăşit 1 milion de vaccinări

România a depăşit pragul de un milion de persoane vaccinate. Autorităţile promit un ritm de imunizare încă şi mai alert în perioada următoare. Paradoxal, situaţia nu stă însă deloc bine în ceea ce priveşte infectările cu covid-19. Numărul de cazuri zilnice a depăşit 4 mii, iar cei mai afectaţi sunt tinerii de această dată. Secţiile de Terapie Intensivă sunt din nou pline, iar medicii spun că valul trei a ajuns deja în ţara noastră.

Are 86 de ani şi este românul cu numărul un milion care a fost imunizat. Valentina Fulga a fost vaccinată cu prima doză a serului Pfizer în aceeaşi zi cu fiica sa. Cel care i-a administrat vaccinul a fost chiar coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Femeia a primit şi o diplomă din partea Spitalului Universitar, dar şi flori la ieşirea din centru. Autorităţile promit că de acum încolo ritmul de vaccinare va creşte pentru că doar în luna martie România va primi peste 2 milioane şi jumătate de doze.

Lucrurile nu stau însă deloc bine în ceea ce priveşte numărul de infectări. În ultimele 24 de ore,
numărul persoanelor depistate cu covid19 a crescut şi a ajuns la 4.278. Din 13 ianuarie România nu a mai avut peste 4.000 de cazuri. Este al treilea val, spun unii medici, care trag un semnal de alarmă. Tinerii sunt acum cei mai afectaţi.

Tinerii trebuie vaccinaţi, spun medicii, pentru a opri răspândirea virusului. Premierul pune creşterea numărului de îmbolnăviri pe seama relaxării premature.

Şi la Terapie Intensivă sunt în continuare internaţi peste 1000 de români, iar 77 de persoane au
decedat în ultimele 24 de ore în urma infectării cu SARS COV 2.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt