România, a doua ţară într-un top exclusiv european al scăderii cazurilor zilnice de COVID

România, a doua ţară într-un top exclusiv european al scăderii cazurilor zilnice de COVID

Pandemia covid-19 a scăzut a treia săptămână la rând în lume, relatează AFP, care prezintă ultimele evoluţii marcante ale săptămânii. Un indicator important, numărul de cazuri diagnosticate, reflectă doar o fracţiune a numărului real al contaminărilor, iar comparaţii între ţări sunt de făcut cu precauţie, în contextul în care politicile de testare diferă de la o ţară la alta.

SUB 650.000 DE CAZURI ZILNICE   Prin înregistrarea a 638.600 de contaminări zilnic în lume în această săptămână, acest indicator a scăzut din nou, cu 14% faţă de săptămâna trecută, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP.   Acest indicator a reînceput să crească în mod continuu începând de la 20 februarie, după o scădere fără precedent, timp de o lună, la începutul anului, când contaminările s-au redus la jumătate, la aproximativ 355.000 de cazuri zilnice. În prezent, el scade de trei sptămâni.  

ACCELERARE ÎN AMERICA LATINĂ   Pandemia a încetinit sensibil în Orientul Mijlociu (-20%), în Statele Unite/Canada (-19%), Asia (-19%) şi Euriopa (-17%) în această săptămână, însă a accelerat în America Latină/Cairaibi (+10%) şi Africa (+5%).  

Afla mai multe desprecazuriromaniascaderetop
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt