România se luptă cu cel mai puternic val Covid. Suspiciunile privind vaccinul şi credinţele religioase duc la o combinaţie mortală

România se luptă cu cel mai puternic val Covid. Suspiciunile privind vaccinul şi credinţele religioase duc la o combinaţie mortală

România se luptă cu cel mai puternic val Covid de până acum, iar situaţia este dificil de gestionat din cauza suspiciunilor privind vaccinurile, a puternicelor convingeri religioase tradiţionale şi a dezinformărilor, scrie CNN într-un reportaj care a surprins dramele pe care pandemia le provoacă.

„Este necruţător”, aceasta este imaginea surprinsă în doar două cuvinte de Claudiu Ioniţă, asistent medical la Spitalul Universitar din Bucureşti, în timp ce priveşte spre rândul de decedaţi Covid, de la morga unităţii sanitare. Pe fiecare targă este câte un cadavru într-un sac negru de plastic. Morga are o capacitate pentru doar 15 cadavre, dar în ziua în care echipa CNN a vizitat spitalul, acolo erau 41. Imaginea de pe coridoare este dureroasă, scrie CNN care a surprins o femeie care a fost lăsată în interiorul morgii, pentru a-şi privi tatăl pentru ultima oară.

Spitalul Universitar Bucureşti este cea mai mare unitate medicală din capitala României care tratează pacienţii cu Covid-19 şi se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei, cel mai grav de până acum.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt