România vinde Irlandei 700.000 de vaccinuri anti-Covid

România vinde Irlandei 700.000 de vaccinuri anti-Covid

România vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin produse de Pfizer / BioNtech. Anunţul acordului a fost făcut de premierul irlandez, Micheál Martin, care a catalogat vestea ca fiind una excelentă. "Este un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populaţiei", a transmis acesta pe Twitter.

Premierul Irlandei a postat pe contul său de Twitter un mesaj prin care anunţă încheierea unui acord cu România, pentru achiziţionarea a 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-Covid.

„Am încheiat un acord prin care ne-am asigurat 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-Covid din România. Sunt veşti extraordinare, iar acest lucru reprezintă un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură de un sprijin imens din partea populaţiei irlandeze”, a scris Micheál Martin.Vaccinurile urmează să fie livrate în Irlanda în luna august şi vor fi asigurate direct de la Pfizer, sub forma unei redistribuiri a dozelor comandate iniţial de România. Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România. Ţara noastră a mai vândut şi Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt