Românii se pot vaccina la domiciliu

Românii se pot vaccina la domiciliu

Medicii de familie vor putea să vaccineze chiar la domiciliu. În acelaşi timp, cei care au boli cronice şi sunt internaţi în spital se pot imuniza chiar în ambulatoriile de specialitate. Aceste variante de imunizare vor fi însă contra cost. Raed Arafat spune că autorităţile încearcă să facă procesul de vaccinare cât mai accesibil pentru toţi românii. Principalul motiv este că ţara noastră se pregăteşte pentru o creştere considerabilă a numărului de cazuri de COVID-19.

Ultimele zile ne arată că numărul de cazuri de COVID-19 este în creştere. Autorităţile se pregătesc pentru un al
patrulea val care pare inevitabil. Doar astăzi, în România, au fost înregistrate 849 de infectări cu virusul SarsCov2.

Tocmai din acest motiv, autorităţile încearcă să convingă cât mai mulţi români să se vaccineze pentru COVID-19. Doar în acest fel putem să trecem cu uşurinţă peste acest al patrulea val. Ministerul Sănătăţii a anunţat că de acum şi până în luna martie a anului 2022, medicii de familie vor putea să vaccineze oamenii direct la domiciliu. De asemenea, persoanele care se află în spitale şi care au boli grave pot fi imunizate chiar în ambulatoriile de specialitate.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică ne arată că 95 la sută dintre decesele provocate de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate la persoanele nevaccinate. Până azi, s-au imunizat cu schema completă peste cinci milioane de români.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt