Scandalul de la Spitalul Foişor continuă. Conducerea explicase acum o săptămână de ce unitatea nu poate fi spital COVID. Ce argumente au fost invocate

Scandalul de la Spitalul Foişor continuă. Conducerea explicase acum o săptămână de ce unitatea nu poate fi spital COVID. Ce argumente au fost invocate

Conducerea Spitalului Foişor s-a adresat în 2 aprilie Ministerului Sănătăţii şi a explicat motivele pentru care unitatea sanitară nu poate primi pacienţi COVID, precizând că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor şi unităţilor de dializă COVID-19.

De altfel, condiţiile includ acces permanent la laborator şi la o platformă diagnostică cu radiologie convenţională, capabilitate de implementare de paturi destinate terapiei acute (DTA) şi linie de gardă în una dintre specialităţile boli infecţioase sau pneumologie sau colaborare permanentă între una din specialităţile boli infecţioase/pneumologie, având linia de gardă asigurată în spital prin una dintre specialităţile conexe (medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, oncologie medicală, pediatrie pentru secţiile cu paturi de copii).

”Coform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular ”Foişor”, fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorii medical şi financiar-contabil şi de şefii de secţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt