Se va ajunge în în instanţă?

Se va ajunge în în instanţă?

Comisia Europeană ar putea da în judecată compania farmaceutică AstraZeneca. Asta după ce mai multe state nu
au primit numărul de doze de vaccin comandate. Deşi AstraZeneca ar mai avea încă timp să livreze numărul de
doze menţionate în contratcul încheiat între ei şi Comisia Europeană, s-ar putea ajunge totuşi la proces, lucru care ar afecta întregul proces de vaccinare.

Va ajunge UE la proces cu AstraZeneca sau nu? Aceasta e întrebarea la care reprezentanţii mai multor state încearcă să răspundă zilele acestea. Compania farmaceutică AstraZeneca ar putea fi dată în judecată de mai multe state membre UE. Asta după ce AstraZeneca nu a respecat termenii menţionaţi în contractul încheiat cu Comisia
Europeană. Mai exact, nu a livrat numărul de doze menţionat în acesta. Comisia Europeană ar fi comandat 400 de
milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, din care 100 de milioane ar fi opţionale. În realitate, numărul pe care Comisia l-a primit ar fi mult mai mic. Ministrul Sănătăţii, Stephen Donnelly, a precizat miercuri că Irlanda este unul dintre statele care vor participa în procesul împotriva AstraZeneca, referitor la ”eşecul total al livrării dozelor şi a acordurilor contractuale pentru lunile Aprilie, Mai şi Iunie.” Întreruperea livrărilor dozelor, va duce la îngreunarea întegului proces de vaccinare, după cum chiar Ministrul a menţionat.

Comisia Europeană a dezminţit ”zvonurile”.

Totuşi, nu toate statele ar dori să intenteze un proces împotriva companiei, deoarece consideră că un proces ar
putea afecta încrederea oamenilor în Astra Zeneca. Rămâne de văzut dacă lucrurile se vor putea rezolva pe cale paşnică sau se va ajunge în instanţă.Totuşi, şansele încheierii unui nou contract între AstraZeneca şi Comisia Europeană sunt minime.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt