Secţie de pediatrie renovată din donaţii

Secţie de pediatrie renovată din donaţii

O secţie cenuşie dintr-un spital pentru copii din Capitală a devenit un loc primitor. Acolo părinţilor şi micilor pacienţi le va fi mai uşor să treacă peste boală. Şi aparatura a ajuns la standarde moderne. Investiţia e de 190.000 de euro. Iar banii provin de la un ONG. Sunt strânşi din donaţiile unor oameni cu suflet mare, care reuşesc împreună să schimbe comunitatea.

Aşa arată acum saloanele secţiei patru de pediatrie de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Desene pline de veselie şi culoare împodobesc pereţii. Au luat locul unui peisaj gri, care nu te lăsa nicio clipă să uiţi că eşti într-un spital.

Cinci luni au durat lucrările de renovare. Pe lângă partea estetică, au fost refăcute inclusiv instalaţiile electrice şi de oxigen. Şi grupurile sanitare sunt acum la standarde normale

Totul a fost posibil datorită oamenilor din spital care caută neîncetat fonduri. ONG-ul Zi de Bine le-a sărit în ajutor. Renovarea şi investiţiile în aparatură se ridică la 190.000 de euro.

Secţia mai fusese renovată în urmă cu 15 ani. Tot din fonduri private.

Anual, în jur de 1.200 de copii cu afecţiuni digestive sunt trataţi în secţia Pediatrie Patru de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Capitală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt