Simptomele infecţiei cu virusul West Nile, care apar la 1 din 5 cazuri. Cine sunt persoanele care pot dezvolta forme foarte grave

Simptomele infecţiei cu virusul West Nile, care apar la 1 din 5 cazuri. Cine sunt persoanele care pot dezvolta forme foarte grave

Avertisment de la specialiştii în sănătate publică. Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost descoperiţi în Bucureşti, dar primarul Capitalei anunţă că nu s-au înregistrat cazuri de infecţii la oameni. Medicii atenţionează că 20% dintre persoanele care se îmbolnăvesc pot dezvolta forme grave. Printre simptome se numără dureri de cap, vărsături şi febră.

Capcane pentru ţânţari au fost montate în 16 zone din toate sectoarele Capitalei. În urma analizelor făcute insectelor capturate, specialiştii încearcă să depisteze prezenţa virusului West Nile.

Două probe pozitive au fost depistate în ultimele zile în Bucureşti, însă nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie. Medicii spun că virusul West Nile nu se transmite de la om la om.

Elena Fălcuţă - cercetator ştiinţific Institutul Cantacuzino: Pentru marea majoritate a populaţiei, virusul este asimptomatic. 1 din 5 cazuri pot dezvolta febră cu dureri de cap, diaree, vomă, iar 1 la 150 de persoane poate dezvolta infecţii ale sistemului nervos central. Foarte grav se pot infecta persoanele imunocompromise care mai au şi alte boli pe fond şi unele cazuri nefericite se pot termina cu deces.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt