Spania face paşi concreţi spre renunţarea la mască

Spania face paşi concreţi spre renunţarea la mască

Cu o rată de vaccinare de 80% din populatie, Spania face paşi concreţi spre normalitate! Marile oraşe reununţă rând pe rând la obligativitatea purtării măştii de protecţie. După ce Barcelona şi Valencia au anunţat că aceasta nu va mai fi obligatorie în scoli pentru activităţile din afara clasei, Madridul implementează şi el aceeaşi măsură. Începând de Luni, elevii vor putea alege dacă vor purta masca sau nu în pauze, la orele de sport sau oricare alte acţiuni care au loc în curtea şcolii. În mai multe oraşe din Spania au avut loc proteste ale părinţilor care cer ca măsura să se aplice şi în comunităţile lor.

Părinţii din mai multe comunităţicer ca măsura aplicată în Madrid să fie introdusă şi în şcolile lor. Până acum, Catalunia şi Comunitatea Valenciană au anunţat că vor lua aceeaşi măsură şi sunt semne că şi alte oraşe vor face acelaşi lucru. În acest context, spaniolii privesc cu precauţie eliminarea totală a restricţiilor.

Românii din Spania au aceeaşi atitudine. Se uita cu îngrijorare la ce se întâmplă în România şi speră că cei de
acasă să se vaccineze.

Ridicarea restricţiilor este văzută cu rezervare şi de cei care au afaceri care implică public. Bogdan e din Hunedoara şi are un bar in Castellón. El spune că revenirea la normal e un lucru aşteptat, dar că era mai bine cu limitări.

Spania are unul dintre cele mai mari procente de vaccinare completă din Europa. Nu mai puţin de 80 la sută dintre spanioli s-au vaccinat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt