Spitalele devin şi centre de testare

Spitalele devin şi centre de testare

Sunt prea multe cereri de testare a populaţiei la domiciliu pentru Covid. Ambulanţa nu mai face faţă celorlalte urgenţe iar timpi de aşteptare sunt foarte mari! Şi din acest motiv în Bucureşti au fost deschise 23 de centre de testare unde cei care au simptome pot merge pentru a afla dacă au contractat sau nu virusul. În ultimele 7 zile la nivel naţional au apărut peste 100 de mii de cazuri noi!

Procesul de testare pentru COVID-19 a fost simplificat. Nu mai este nevoie ca pacienţii suspecţi de infectarea cu virusul SarsCov2 să aştepte două sau chiar trei zile până când ambulanţa să vină la domiciliu pentru prelevarea probelor necesare pentru test.

Testarea în ambulatoriu vine însă cu reguli stricte…ca virusul să nu fie răspândit şi mai mult în comunitate.

Tulpina Omicron a făcut ca în ultimele săptămâni numărul de noi infectări să explodeze iar acum este predominantă.

De ieri şi până azi s-au îmbolnăvit peste 14 mii de români. Suntem în mijlocul celui de-al cincilea val şi, cu toate
acestea, presiunea pe spitale nu este la fel de mare ca în valurile trecute. Azi sunt internaţi la terapie intensivă 599 de oameni infectaţi cu virusul SarsCov2.

Oamenii care au simptome de COVID-10 şi vor să se testeze trebuie să sune la DSP la numărul 0219462, iar operatorii de la call center vă vor spune care este cel mai apropiat spital în care pot merge pentru prelevarea probelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt