Tablou electric din spital, înlocuit după 60 de ani

Tablou electric din spital, înlocuit după 60 de ani

Dupa 60 de ani de funcţionare, tabloul electric al Spitalului Victor Babeş din Timişoara a fost în sfârşit înlocuit.
Conducerea unităţii sanitare spune că exista în permanenţă pericolul producerii unui incendiu asemănător celor de la spitalele din Bucureşti, Constanţa sau Piatra Neamţ.

15 ore. Atât a durat înlocuirea tabloului electric principal din unitatea sanitară din Timişoara. Soluţia de schimbare a acestuia a fost propusă de specialiştii de la Universitatea Politehnica din Timişoara care au realizat în urmă cu câteva săptămâni un bilanţ energetic. Sistemul electric al spitalului este suprasolicitat din cauza numărului mare de aparate de susţinere a respiraţiei pacientilor cu Covid 19 şi care au nevoie de oxigen suplimentar

Noul tablou asigură acum alimentarea cu energie electrică a intregii unitati sanitare.Tabloul electric este unul performant care include diferenţiale de tensiune, dar şi siguranţe cu o sensibilitate mărită la fluctuaţiile de curent.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro, bani obţinuţi cu ajutorul fundaţiei Spitalului Victor Babeş din donaţiile timişorenilor.

În plus, există şi un generator de rezervă care poate asigura curentul dacă se întâmplă o avarie.

În urmă cu 2 zile a fost înlocuit şi stocatorul cu oxigen lichid. Vechea instalaţie nu mai făcea faţă consumului de 3 ori mai mare decât într-o perioadă obişnuită de oxigen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt