Tarife la vedere în spitalele private

Tarife la vedere în spitalele private

De la începutul lunii iulie, dacă vreţi să vă operaţi la privat, veţi putea plăti mai puţin. În cazul în care spitalul are contract cu Casa Naţională de Sănătate, o parte dintre costuri vor putea fi acoperite de asigurare. Foarte important, furnizorii privaţi vor fi obligaţi să vă prezinte un deviz cu toate costurile. Atât cele acoperite de Casă, cât şi diferenţa pe care va trebui să o plătiţi. Veţi avea apoi la dispoziţie cinci zile în care să vă hotărâţi dacă acceptaţi sau nu oferta.

Ordonanţa care va intra în vigoare de la 1 iulie nu reglementează coplata, spune preşedintele Casei Naţionale
de Asigurări de Sănătate. Ci contribuţia personală. Adică, dacă spitalul privat unde un pacient alege să se opereze are contract cu CNAS, atunci pacientul va plăti doar diferenţa dintre tariful perceput de unitatea medicală şi suma
decontată de Casă. Şi până acum exista această posibilitate, cel puţin la nivel teoretic. Ce aduce cu adevărat nou ordonaţa este transparenţa.

La externare, asiguratul va primi un decont

Odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, spitalele private vor fi obligate să afişeze tarifele pe care le practică şi pe pagina de internet, spune Preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private. Lucru care nu se
întâmplă în prezent.

Începând de anul viitor şi consultaţiile în cabinetul medicul şi analizele şi investigaţiile ar putea fi decontate parţial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt