Terapia cu anticorpi monoclonali, administrată pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Targu Jiu

Terapia cu anticorpi monoclonali, administrată pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Targu Jiu

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată, în premieră, vineri, unui pacient internat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a unităţii medicale, pacientul care a beneficiat de terapia respectivă are 58 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a primi aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi şi care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe.

"Bărbatul a fost internat vineri la secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgu Jiu. Echipa medicală care se ocupă de caz a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, are o formă uşoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturaţie bună de oxigen, fiind eligibil pentru acest tratament. Pacientul se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2", se arată în postarea SJU.

Unitatea medicală a primit 16 doze de anticorpi monoclonali din partea Ministerului Sănătăţii. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt