Testare rapidă chiar în farmacii

Testare rapidă chiar în farmacii

Testele rapide pentru depistarea COVID 19 vor putea fi făcute şi în farmacii. Dar numai în cele care îndeplinesc o
serie de criterii stricte. Pentru doritori, testele vor fi asigurate în mod gratuit, de Ministerul Sănătăţii, dar manopera va costa. Colegiul Farmaciştilor estimează că testarea propriuzisă ar putea începe cel mai devreme în trei săptămâni.

Testare rapidă în farmacii, dar numai după îndeplinirea unor criterii stricte. Asta prevede ordinul semnat de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Activitatea nu este obligatorie. Farmaciile pot opta dacă vor să efectueze astfel de teste.

În plus, pentru cei care vor să se testeze, farmaciile trebuie să asigure un circuit separat faţă de cel pentru clienţii care cumpără medicamente. Este cerinţa cel mai greu de îndeplinit.

Angajaţii care vor efectua testele antigenice trebuie să treacă printr-un stadiu de instruire, realizat de Colegiul Farmaciştilor, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali.

Testarea propriu-zisă o vor putea realiza numai în echipament de protecţie. De asemenea, farmaciile trebuie să
încheie contracte pentru ridicarea deşeurilor medicale. Odată aceşti paşi îndepliniţi, vor putea opţiune un aviz de la DSP.

Momentan există 500.000 de teste rapide care vor putea fi utilizate în farmacii, pentru diagnostic. Ele sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii şi deci gratuite. Totuşi, testarea nu va fi
gratis.

Până acum, aproximativ 1.000 de farmacii şi-au anunţat disponibilitatea de a testa.

Afla mai multe desprefarmaciitestare rapidatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt