Tot mai aproape de reîntoarcerea în bănci

Tot mai aproape de reîntoarcerea în bănci

Doar o zi ne mai desparte de o hotărâre clară privind redeschiderea şcolilor. Dacă e să ne luăm după declaraţiile de astăzi ale lui Sorin Cămpeanu, cel mai probabil după vacanţă elevii se vor întoarce în bănci. În Capitală şcolile sau pregătit. Fiecare după cum a putut. Părinţii au însă inima îndoită şi spun că sistemul hibrid ar putea fi soluţia optimă în actuala condiţie sanitată din ţară.

La o şcoală din sectorul 3 al Capitalei, reprezentanţii spun că totul este pregătit pentru ca de pe opt februarie elevii să se reîntoarcă în bănci.

Numai că aceste măsuri nu au fost impementate peste tot, spun cei de la Federaţia Naţională a Asociaţiilor pentru Părinţi. Deşi e de dorit ca şcoala să reînceapă fizic, în realitate nu am fi deloc pregătiţi. Iar anumite norme sanitare sunt imposibil de pus în practică.

Sistemul hibrid ar putea fi varianta salvatoare.

De altfel, ministrul Educaţiei a anunţat că elevii cu simptome de boală, cei cu vulnerabilităţi medicale sau care au bunici şi părinţi cu boli cronice vor putea învăţa în continuare online. Şi dascălii cu probleme de sănătate - pe care le pot dovedi medical - vor putea preda de acasă. Doar că în această situaţie apar probleme de organizare.

Sunt şi părinţi care doresc să îşi ţină copiii acasă, chiar dacă nu au probleme de sănătate.

Asta în situaţia în Capitală, de pildă, deja avem un focar în care este prezentă tulpina britanică, mai contagioasă, a noului coronavirus.

În plus, ministrul Educaţiei a anunţat că testarea tuturor elevilor şi profesorilor nu va putea fi asigurată.

În total, în România există aproximativ 17.000 de şcoli.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt