Transplant de rinichi, şansa la viaţă pentru un copil de patru ani

Transplant de rinichi, şansa la viaţă pentru un copil de patru ani

Născut cu insuficienţă cronică renală, un băieţel de 4 ani din Bucureşti avea nevoie urgentă de un transplant pentru a supravieţui. Cum listele de aşteptare sunt uriaşe, tatăl copilului s-a oferit să-i doneze organul de care avea atâta nevoie. A fost operat la Cluj, iar medicii care au făcut transplantul spun ca intervenţia a fost un succes şi în zilele următoare cei doi vor fi externaţi. În acest moment, la Cluj, sunt 30 de copii pe listă, care aşteaptă un rinichi.

Imediat după ce bărbatul a decis să-i salveze viaţa fiului său, ambii au fost supuşi testului de compatibilitate. Iar vestea bună a venit de la medicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj: tatăl era donatorul perfect. O altă veste bună a fost dată familiei imediat dupa operatţia care a durat peste două ore. Medicii clujeni au anuntat ca interventia chirurgicala a fost un succes.

Medicii le amintesc tuturor părinţilor: colaboraţi cu pediatrii, ca să poată depista anomaliile de la cele mai mici vârste. La Cluj-Napoca se fac anual 6-7 interventii de transplant pediatric.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt