Trei tipuri de vaccin sunt acum aprobate

Trei tipuri de vaccin sunt acum aprobate

60 la sută din populaţie trebuie să fie imunizată în luna decembrie, spune medicul Valeriu Gheorghiţă. Cu toate acestea, până acum campania de vaccinare s-a desfăşurat greoi. Puţin peste 460 de mii de români au fost vaccinaţi. Depindem însă de companiile care ne livrează serul şi care au diminuat cantităţile în ultimele două săptămâni.

Campania de vaccinare din România pare să nu se desfăşoare conform planului. Procesul e lent, iar până la finalul etapei a doua mai este drum lung. Coordonatorul Campanie, ne asigură că totul o să se desfăşoare conform planului iar în românia o să ajungă şi serul de la Astra Zeneca. Există însă indicaţii şi contraindicaţii de care medicii trebuie să ţină cont.

Azi a ajuns în România a 7 tranşă de doze de vaccin Pfizer, cea mai mare de până acum. Mai exact, peste 160 de mii seruri. Până acum s-au imunizat peste 470 de mii de persoane cu prima doză şi peste 100 de mii şi-au făcut şi rapelul. Autorităţile vorbesc de o imunizare a populaţiei la finalul acestui an.

În ciuda faptului că în ultimele zile în România au fost raportate tot mai puţine cazuri rata de infectare destul de mare. 14,5 la sută dintre cei testaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Şi numărul deceselor rămâne mare. 67 de români, infectaţi cu virusul SarsCov, au murit în ultimlee ore. Însă, presiunea asupra sistemului sanitar a mai scăzut. 971 de pacienţi mai sunt internaţi acum la secţiile de ATI din toată ţara.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt