Ungurii imunizaţi cu vaccinuri ruseşti şi chinezeşti au probleme să călătorească în UE

Ungurii imunizaţi cu vaccinuri ruseşti şi chinezeşti au probleme să călătorească în UE

Guvernul de la Budapesta va trebui sa negocieze cu fiecare stat al Uniunii Europene în parte, intrarea cetăţenilor maghiari pe teritoriul acestora deoarece şi-a vaccinat populaţia şi cu seruri neaprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Bula concurenţei pe piaţa vaccinuri anti Covid 19 s-a spart,” scrie presa maghiară. „Grupul de la Visegrad (format din Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia, n.r.) nu a ajuns la un acord comun privind certificatele de vaccinare.”  

„Uniunea Europeană (UE) intenţionează să re-permită libera circulaţie între statele membre în această vară. Soluţia pentru călătorii în străinătate este Cartea verde europeană COVID-19. Cu toate acestea, pentru Ungaria, deschiderea va însemna o activitate diplomatică suplimentară, întrucât o parte a populaţiei a fost vaccinată cu vaccinuri neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Budapesta încearcă să rezolve consecinţele deciziei sale riscante de gestionare a epidemiei, luată în această primăvară, prin acorduri bilaterale cu fiecare stat.”

Citeste mai mult: adev.ro/qtee74

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt