Vaccinare la chiuvetă

Vaccinare la chiuvetă

Cutremur în lumea medicală. Un medic de familie din Dâmboviţa a fost reţinut de poliţişti. Ar fi vaccinat doar pe
hârtie mai mulţi fotbalişti ai unei echipe de fotbal din liga a treia, cărora ulteriror le-ar fi eliberat certificate de imunizare. Este vorba de cel puţin 10 jucători ai unui club sportiv din comuna Pucioasa. Conducătorul acestei echipe este chiar soţul doctoriţei vizate de ancheta oamenilor legii.

Femeia din imagini este medic de famile în comuna Corbii Mari. Este şi soţia conducătorului clubului de fotbal din
Pucioasa. Iar astăzi poliţiştii au reţinut-o sub acuzaţiile de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic. Este
suspectată că ar fi eliberat adeverinţa de vaccinare unui grup de 10 fotbalişti de la echipa soţului său fără ca aceştia să fie înţepaţi măcar o singură dată.

Asistenta care ar fi trebuit să administreze dozele de vaccin are o altă versiune cu privire la numărul sportivilor imunizaţi

Totodată, prin eliberarea adeverinţelor false de vaccinare, medicul ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de
Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a fotbaliştilor. Fenomenul vaccinării fictive sau la chiuvetă capătă amploare la nivel naţional. În acest context, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă cere pedepse mai dure pentru medicii care se dedau la astfel de practici.

Cercetările continuă în cazul fotbaliştilor vaccinaţi la chiuvetă. În cazul în care va fi găsită vinovată, doctoriţa poate ajunge după gratii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt