Vaccinarea devine obligatorie în Franţa

Vaccinarea devine obligatorie în Franţa

În timp ce la noi încă se lucrează la un ordin prin care cadrele medicale vor fi obligate să facă teste covid dacă nu s-au vaccinat, în alte părţi lucrurile sunt mai drastice. Vaccinarea anti-covid devine obligatorie pentru personalul medical din Franţa şi Grecia! Şi tot în Franţa, cetăţenii vor trebui să arate certificatul de sănătate care să dovedească vaccinarea sau testarea pentru covid-19 atunci când vor dori să meargă la teatru, la cinema sau în cluburi. Şi grecii au anunţat că industria hotelieră le va fi deschisă doar celor vaccinaţi.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a anunţat noi măsuri împtriva covid-19. Astfel, toţi cei care lucrează în sistemul medical vor fi obligaţi să se vaccineze.

Macron a precizat şi faptul că în funcţie de evoluţia situaţiei, vaccinarea ar putea deveni obligatorie pentru toţi cetăţenii Franţei. De teama unui lockdown, peste 900.000 de oameni s-au programat ieri noapte la vaccin!

Şi în Grecia autorităţile au impus o măsură similară pentru a preveni un nou lockdown. Premierul a anunţat că toţi cei care lucrează în domeniul medical din centrele publice şi private vor trebui să se vaccineze.

În timp ce Franţa şi Grecia iau măsuri drastice, Marea Britanie se pregăteşte de marea relaxare. Chiar şi aşa, autorităţile îi previn pe oamen şi le cer să rămână precauţi şi să nu uite de existenţa virusului şi pericolul pe care acesta îl reprezintă.

Cu noile măsuri luate rapid de diferite ţări europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează în legătură cu
administrarea unei a treia doze de ser dar şi a combinării mai multor tipuri de vaccin.

Avertismentul celor de la OMS vine după ce autorităţile din Israel a început vaccinarea cetăţenilor cu a treia doză de vaccin anti-covid 10. Decizia autorităţilor israeliene a venit însă fără o dovadă clară care să ateste că o a treia doză de ser este necesară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt