Vaccinarea, posibilă doar pentru unii

Vaccinarea, posibilă doar pentru unii

La nivel national ar fi trebuit să fie deschie 750 de centre de vaccinare. In realitate sunt mult mai putine.
Problemele sunt multiple. Unele nu sunt dotate pentru că autorităţile locale nu au avut sumele necesare. Altele sunt dotate, dar nu au medici. Sau, sunt dotate, au si medic, dar nu există suficiente doze.

Doljul este unul dintre judeţele cu probleme cauzate atât de lipsa specialiştilor, cât şi a aparaturii specifice vaccinării. La Craiova vor fi doar două centre pregătite, iar acolo va fi delegat personal medical de la cabinetele şcolare. Amenajarea şi dotarea centrelor a fost făcută pe grabă şi fără fonduri, spune primarul.

Şi la Braşov sunt probleme în ceea ce priveşte deschiderea, de luni, a tuturor centrelor de vaccinare.

Cum vor fi deschise doar 4 centre în tot judeţul, persoanele care vor să se vaccineze vor putea să o facă la oricare dintre acestea.

La Iaşi, lipsa dozelor de vaccin îi va afecta cel mai mult pe cei din mediul rural.

Oricând va fi, însă, oamenii abia aşteaptă să se imunizeze anti-covid.

Nici judeţul Cluj nu stă mai bine în mediul rural. La 10 km de Cluj Napoca, în localitatea Sânicoară, centrul de vaccinare arondat celor 5 comune este pregătit să primească pacienţi. Lipsesc, din păcate, cadrele medicale şi asistentele.

În etapa a II-a de vaccinare este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt