Vaccinul Astrazeneca a ajuns ăn România

Vaccinul Astrazeneca a ajuns ăn România

Primele doze de vaccin AstraZeneca au ajuns astăzi în România. Pe 15 februarie va începe şi administrarea serului. 600 de mii de astfel de doze va primi ţara noastră în această lună. Între timp, premierul anunţă că România ar putea să producă un vaccin împotriva covid-19 în următoarea
perioadă.

81.600 de doze de vaccin Astra Zeneca au ajuns astăzi în România. Dozele vor fi depozitate, la fel ca toate celelalte, la Institutul Cantacuzino, iar în zilele următoare vor fi distribuite către centrele regionale.

180 de centre de vaccinare se vor deschide pentru administrarea serului britanic, iar vaccinarea
efectivă va începe pe 15 februarie. Vaccinul AstraZeneca se administrează tot în două doze,la un interval de 8 săptămâni.

600 de mii de doze AstraZeneca vor ajunge în ţară în luna februarie şi în total 1,3 milioane de doze până în martie Există însă o problemă. Mai mulţi români care au primit prima doză de vaccin refuză rapelul. Valeriu Gheorhiţă anunţa la începutul săptămânii că numărul lor a ajuns la 2.000.

Aproximativ 840 de mii de români s-au vaccinat de la începutul campaniei de vaccinare, iar aproape 200 de mii au primit şi a doua doză.

Vaccinul împotriva sars-cov-2 ar putea fi produs şi în România, anunţă premierul.

Ţara noastră aşteaptă un răspuns de la Comisia Europeană în acest sens. Între timp, România a
înregistrat 2.611 noi infectări cu sars-cov2. 61 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, iar la Terapie Intensivă numărul celor internaţi este în creştere. 963 de persoane se află în stare gravă. Timiş rămâne în
continuare singurul judeţ unde rata de infectare depăşete 3 la mia de locuitori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt