Valeriu Gheorghiţă: Ţinta este atingerea imunizării colective până la sfârşitul anului

Valeriu Gheorghiţă: Ţinta este atingerea imunizării colective până la sfârşitul anului

Autorităţile, încurajate de ritmul alert al vaccinării din ultimele zile, îşi propun ca pragul de imunizare colectivă să fie atins până la sfârşitului anului, a anunţat duminică Valeriu Gheorghiţă, preşedintele campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. El a precizat că în prezent rata populaţiei vaccinate este de 40 la sută, iar ţinta este să ajungă la 70 la sută până la sfârşitul anului. 

Pentru ca acest obiectiv să fie atins, ar trebui ca în fiecare zi să se vaccineze cel puţin 80.000 de persoane, a arătat Valeriu Gheorghiţă. Ultimele zile au arătat că un asemenea ritm de vaccinare este posibil. Vineri a fost atins recordul absolut din campania de vaccinare, cu peste 128.000 de persoane imunizate, dintre care circa 86.000 cu prima doză.

În fiecare săptămână, în Capitală vor fi organizate maratoane ale vaccinării, a mai anunţat Valeriu Gheorghiţă. El a îndemnat toate universităţile de medicină din ţară şi direcţiile de sănătate din marile oraşe să organizeze astfel de evenimente care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vaccinare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt