Spitalele din Republica Moldova sunt ocupate – Focus Prima TV

Spitalele din Republica Moldova sunt ocupate

Şi ţările vecine României se confruntă cu o explozie a numărului de infectări. În Republica Moldova spitalele nu mai fac faţă numărului tot mai mare de pacienți iar Ungaria a decis introducerea de noi măsuri restrictive pentru limitarea răspândirii virusului.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost raportate 1.800 de noi infectări cu COVID-19 și 23 de decese, la o populație de aproximativ 3,3 milioane de locuitori. Un procent semnificativ în rândul infectărilor este reprezentat de cetățeni plecați în străinătate la muncă. Ninel Revenco, coordonator
al Programului național de imunizări, a confirmat situația fără precedent, care a dus la depășirea capacității sistemului sanitar.

În Ungaria, şcolile primare, grădiniţele şi creşele vor fi închise timp de o lună. Cu lacătul pe uşă vor sta şi toate magazinele considerate neesenţiale.

Decizia guvernului de la Budapesta vine în contextul în care ţara vecină a înregistrat peste 6 mii de noi cazuri de infectare doar în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare bilanţ raportat în Ungaria de mai bine de 3 luni de zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share