Spitalul de boli infecțioasă, vizitat de ministrul Sănătății - Focus Prima TV

Spitalul de boli infecțioasă, vizitat de ministrul Sănătății

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cel mai mare spital COVID din Dobrogea ar putea fi redeschis la 1 Martie. Este promisiunea pe care Primăria i-a făcut-o Ministrului Sănătății, care a mers azi să vadă de ce unitatea medicală care a luat foc în octombrie zace și acum nefolosită. Alexandru Rafila nu înțelege de ce la aproape patru luni de la tragedie spitalul este închis, iar astăzi s-a plimbat prin clădirea în curs de refacere, ca să vadă cu ochii lui cum merg lucrările de șantier.

Planul inițial a fost sa se repare ce a stricat incendiul in sectia de ATI si apoi saloanele sa fie date in functiune, insa după ce s-au decopertat toti peretii, Inspectoratul pentru Securitate în Construcții a dispus expertizarea cladirii cu privire la stabilitate si la incendiu. Trebuia refacuta si instalatia electrica si retelele de hidranti. In luna decembrie, pompierii au descoperit ca refacerea instalatiilor cu hidranti pentru incendiu nu s-a facut ca lumea.

Al doilea punct nevralgic al spitalului este instalatia electrica. E proiectată la nivelul anului 1999 și subdimensionată față de cerințele actuale ale unui spital COVID. Intr-un salon exista doar 3 prize și sunt necesare 28. Primarul spune ca reabilitarea nu e atat de simpla.

Spitalul de Boli Infecțioase este în subordinea primariei din Constanța. De aceea, vizita ministrului Sănătății este utilă, dar nu pe linie profesională, ci doar ca expertiza profesionala. Ministrul a luat la pas cladirea unitatii medicale.

Acum, primăria anunță că spitalul va deveni funcțional la finele lui februarie.

În fața pericolului valului 5 al pandemiei, aproape opt mii de constanteni au semnat o petiție online prin care cer
redeschiderea spitalului de boli infectioase

Total
0
Shares
Total
0
Share