Federaţia Română de Rugby susţine că a urmat în mod 'corect' paşii necesari în cazul lui Jason Tomane

Federaţia Română de Rugby susţine că a urmat în mod 'corect' paşii necesari în cazul lui Jason Tomane

Federaţia Română de Rugby susţine că au fost urmaţi ''corect'' toţi paşii necesari în legătură cu eligibilitatea lui Jason Tomane, într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul său oficial, prin care dezminte unele relatări ''eronate'' din presa internaţională.

''Conform legislaţiei române, pentru a obţine o viză de şedere valabilă pentru ţara noastră, solicitantul trebuie să aplice din afara ţării. Ca şi în cazul tuturor chestiunilor de eligibilitate, speţa a fost luată în considerare de către Comisia de Regulamente a World Rugby, care a luat act şi a susţinut circumstanţele excepţionale care au dus la situaţia ca jucătorul să se afle în afara ţării mai mult decât timpul permis, în timp ce aceste circumstanţe, în afara controlului jucătorului, au extins procesul de solicitare a vizei de către sportiv'', se arată în comunicat.

Federaţia susţine pe deplin procedurile puse în aplicare de World Rugby pentru a proteja integritatea jocului internaţional şi afirmă că ''este regretabil'' că presa din Spania a difuzat ştirea fără a verifica faptele în prealabil.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, declara la finalul lunii martie pentru AGERPRES că naţionala României nu se află în pericol de a fi sancţionată de forul internaţional ca în precedenta campanie de calificare, la Cupa Mondială din 2019, pentru folosirea unui jucător neeligibil.

Petrache a precizat că forul pe care îl conduce a parcurs toţi paşii impuşi de regulamentul federaţiei internaţionale în ceea ce îi priveşte pe jucătorii neozeelandezi Jason Tomane şi Hinckley Vaovasa, după ce presa portugheză scrisese despre posibile nereguli în cazul celor doi.

agerpres.ro

Afla mai multe desprefederatiepasirugbytop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt