Lumea tenisului, preocupată de soarta jucătoarei chineze Shuai Peng

Lumea tenisului, preocupată de soarta jucătoarei chineze Shuai Peng

Dispariţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng, care nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, nelinişteşte lumea tenisului şi opinia publică, iar aceste dezvăluiri merită o anchetă "transparentă", a reacţionat duminică WTA, citată de AFP.

La o săptămână după ce jucătoarea de 35 de ani a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang (75 de ani), tânăra a dispărut. Peng, care a câştigat Roland Garros în proba feminină de dublu în 2014, l-a acuzat, pe 2 noiembrie, pe fostul oficial că a forţat-o să aibă un raport sexual în urmă cu trei ani.

WTA a transmis duminică într-un comunicat, prin intermediul preşedintelui director general Steve Simon, că "recentele evenimente din China privind-o pe jucătoarea Shuai Peng sunt foarte preocupante".

"Acuzaţia sa vizând conduita unui fost conducător chinez, care implică o agresiune sexuală, trebuie să fie tratată cu cea mai mare seriozitate", a transmis Steve Simon în acest text, reclamând că "trebuie făcută dreptate".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt