Portarul naţionalei de fotbal a României s-a transferat în prima ligă spaniolă. Ce salariu va încasa fotbalistul

Portarul naţionalei de fotbal a României s-a transferat în prima ligă spaniolă. Ce salariu va încasa fotbalistul

Aflat din 2021 la Rapid, Horaţiu Moldovan este la un pas să părăsească formaţia giuleşteană.

Portarul naţionalei s-a înţeles deja cu Betis, care a decis să îi plătească clauza de reziliere de 800.000 de euro. Moldovan mai trebuie să treacă doar de vizita medicală înainte de a semna cu formaţia spaniolă.

Pe lângă pasul important din punct de vedere fotbalistic, Horaţiu Moldovan are foarte mult de câştigat şi din punct de vedere financiar. Conform Digisport, acesta va avea în primul an un salariu de 5 ori mai mare decât cel de la Rapid.

Concret, goalkeeper-ul încasează în Giuleşti 10.000 de euro lunar, iar la Betis salariul acestuia va fi de 50.000 de euro pe lună, în primul an.

În al doilea an de contract, Moldovan va primi 60.000 de euro pe lună, iar în al treilea va încasa 70.000 de euro pe lună.

În vârstă de 25 de ani, Horaţiu Moldovan este cotat la 2,6 milioane de euro pe Transfermarkt. Pe lângă Rapid, portarul naţionalei României a mai legitimat de-a lungul carierei la CFR Cluj, Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timişoara, Sepsi şi UTA Arad.

Lung, posibil înlocuitor în poarta Rapidului

Locul titularului naţionalei României ar putea fi luat de experimentatul Silviu Lung (34 de ani). Cei de la Digi Sport scriu că oficialii Rapidului sunt în discuţii cu portarul lui Poli Iaşi, revenit în vara anului trecut în fotbalul românesc.
Acesta a început fotbalul la Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat şi la nivel de seniori, până în anul 2011. Silviu Lung Junior a mai evoluat la Astra Giurgiu, de unde a plecat în Turcia, la Kayserispor, unde a jucat până în vara anului 2022, când a plecat în Arabia Saudită.
Silviu Lung Junior a reuşit să se impună ca titular la toate echipele la care a evoluat în carieră, bifând 229 prezenţe în Superliga, 125 de prezenţe în primul eşalon fotbalistic al Turciei şi 27 în cel al Arabiei Saudite.
Totodată, Silviu Lung Junior are experienţă importantă şi în cupele europene, unde a evoluat în 36 de partide. Portarul care de astăzi va îmbrăca tricoul Iaşului a bifat şi trei prezenţe în echipa naţională a României, dar şi 19 la selecţionata U21.

Afla mai multe desprehoratiu moldovanrapidbetis
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt