Renault vinde un sfert din echipa de Formula 1 Alpine Racing, evaluare de aproape un miliard de euro

Renault vinde un sfert din echipa de Formula 1 Alpine Racing, evaluare de aproape un miliard de euro

Echipa de Formula 1 Alpine, fosta Renault F1 Team, deţinută de constructorul auto francez, a vândut un pachet de acţiuni important grupului Otro Capital, pentru o sumă care ridică evaluarea echipei la aproape un miliard de euro.

Alpine Racing a vândut 24% din acţiunile sale unui grup de investitori condus de Otro Capital, după cum anunţă compania, care precizează că vânzarea s-a făcut pentru suma de 200 de milioane de euro. Preţul plătit evaluează compania deţinută de Renault Group la circa 900 de milioane de euro.

Renault explică faptul că vânzarea de acţiuni a avut ca scop finanţarea dezvoltării echipei de Formula 1 Alpine F1, pe direcţii precum media, sponsorizări, ticketing, ospitalitate, management al drepturilor comerciale, lincenţiere şi merchandising . Alec Scheiner, co-fondator şi partener al Otro Capital, a devenit membru al consiliului de administraţie al Alpine Racing Ltd.

Printre investitorii care s-au alăturat Otro Capital se numără RedBird Capital Partners şi Maximum Effort Investments, precum şi nume importante din sport: Patrick Mahomes, fundaş al Kansas City Chiefs, de două ori MVP NFL şi de două ori MVP Super Bowl, Travis Kelce, Kansas City Chiefs, de opt ori consecutiv NFL Pro-Bowl şi de două ori campion Super Bowl, Rory McIlroy, de patru ori câştigător al campionatelor majore de golf şi în prezent clasat pe locul 2 în lume. Rory a investit prin Symphony Ventures Capital, un parteneriat care sprijină companiile inovatoare din domeniul sănătăţii, tehnologiei şi sportului.

De asemenea, sunt menţionaţi printre investitori Anthony Joshua, medaliat olimpic cu aur la box şi de două ori fost campion mondial unificat la categoria grea, Trent Alexander-Arnold, jucător internaţional de fotbal din Anglia, campion al Ligii Campionilor şi campion al Premier League cu Liverpool FC, Juan Mata, jucător profesionist de fotbal, câştigător al Cupei Mondiale şi Euro cu echipa naţională a Spaniei, fost jucător la Manchester United şi Chelsea, co-fondator al organizaţiei, Common Goal, precum şi Roger Ehrenberg: fondatorul Eberg Ventures, investitor în Miami Marlins şi Real Salt Lake.

Renault a redenumit echipa Renault F1 în 2021, pentru a susţine brandul premium Alpine, care a intrat în acel moment într-un amplu proces de dezvoltare şi extindere, pe termen lung.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt