Stare de dezastru major declarată în Texas. Frigul și lipsa apei copleșesc spitalele mai mult decât pandemia – Focus Prima TV

Stare de dezastru major declarată în Texas. Frigul și lipsa apei copleșesc spitalele mai mult decât pandemia

CNN

Președintele Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas, unde frigul și lipsa apei și a electricității au afectat milioane de locuitori și au copleșit inclusiv spitalele. 

În Texas, temperaturile au scăzut la minime extreme la începutul acestei săptămâni, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, după ce o masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a Americii. Aproape 60 de decese au fost atribuite vremii reci din SUA.

Din cauza gerulului, au cedat rețelele electrice și s-au spart țevile de apă. Jumătate dintre locuitorii statului, circa 13 milioane, au rămas fără apă după ce ţevile au îngheţat şi s-au spart.

Medicii din Austin, Houston și zona Dallas spun că lipsa apei constituie cea mai mare problemă. Aparatele de dializă nu funcționează fără apă, echipamentele chirurgicale nu pot fi sterilizate, iar mâinile nu pot fi spălate.

Natasha Kathuria, medic în Texas, a practicat medicina în 11 țări, a lucrat în timpul furtunii „Snowmageddon” din 2014 din Atlanta și a supraviețuit pandemiei Covid, scrie agenția Reuters, preluată de Mediafax. Acum, alături de alți medici din Texas, spune că nu a avut niciodată o săptămână mai grea decât aceasta, din cauza valului de ger care a paralizat sudul țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share