Stelian Ion, despre condamnaţi fugiţi din ţară: Avem cazuri punctuale, unele cu nume de rezonanţă, care scandalizează opinia publică. Ne interesează să îi aducem pe toţi să-şi ispăşească pedeapsa în România – Focus Prima TV

Stelian Ion, despre condamnaţi fugiţi din ţară: Avem cazuri punctuale, unele cu nume de rezonanţă, care scandalizează opinia publică. Ne interesează să îi aducem pe toţi să-şi ispăşească pedeapsa în România

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri, referindu-se la condamnaţi care au fugit din ţară, că sunt cazuri punctuale, unele nume cu rezonanţă, care “scandalizează opinia publică” şi că autorităţile sunt interesate să îi aducă pe toţi să îşi ispăşească pedeapsa în România.

Stelian Ion a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă un răspuns din partea omologului italian pentru o discuţie. 

“Autorităţile italiene au primit din partea noastră solicitări repetate de o discuţie bilaterală. Am solicitat să discut cu ministrul Justiţiei italian, după cum ştiţi au intervenit nişte modificări în guvernul italian, a fost o perioadă de instabilitate, solicitare există, aştept răspuns din partea ministrului de Justiţie din Republica Italia”, a afirmat Stelian Ion. 

El a precizat că legea în Italia s-a schimbat şi nu mai pot obţine statut de rezident decât persoanele care au stat cel puţin cinci ani în ţara respectivă, menţionând că până acum multe persoane condamnate solicitau acest statut tocmai pentru a executa pedeapsa în Italia. 

Total
0
Shares
Total
0
Share