Știm că trebuie, dar nu reciclăm - Focus Prima TV

Știm că trebuie, dar nu reciclăm

Poluarea tot mai mare din ultima vreme îi determină pe oameni să se gândească mai mult la o variantă prin care să ajute chiar ei mediul înconjurător. E drept, cu gesturi mici, dar care pot însemna mult. Un prim pas ar fi reciclarea resturilor alimentare , mai ales că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare și legea compostului. Și materie există, ținând cont că românii recunosc că aruncă tone de mâncare la coșul de gunoi.

Potrivit unui studiu făcut de o universitate de științe agricole din țara noastră, peste 80% dintre români aruncă resturile alimentare la coșul de gunoi. Astfel, 5 milioane de tone de alimente ajung anual în gropile de gunoi din țara noastră, care devin apoi focare de infecție. Oamenii spun că aruncă pentru că nu au o altă variantă. Din acest motiv a fost creat composterul care transformă deșeurile alimentare în 24 de
ore.

În sala de mese a acestei companii a fost deja instalat un composter. Angajații aruncă resturile într-un coș separat, iar o dată la 24 de ore se introduc în aparat. Legume, fructe, coji sau produse alterate.

Nivelul de poluare crește constant în marile orașe. Oamenii realizează că și de ei depinde aerul pe care îl respiră. Pe lângă compostul resturilor alimentare sunt și alte metode prin care fiecare dintre noi poate să contribuie la scăderea poluării din atmosferă.

Dacă poluarea cauzată de mașini este măsurabilă, cea cauzată de incinerarea gunoaielor e greu de pus în
parametri. Singura soluție rămâne reciclarea.

Până să ajungă la nivelul Germaniei, țară care reciclează cel mai mult din Europa, aproape 70% dintre deșeuri, românii din marile orașe respiră zilnic un aer toxic. Aer care provoacă boli pulmonare ce duc la decesul a peste 20 de mii de români în fiecare an.

Total
0
Shares
Total
0
Share