Ştim că trebuie, dar nu reciclăm

Ştim că trebuie, dar nu reciclăm

Poluarea tot mai mare din ultima vreme îi determină pe oameni să se gândească mai mult la o variantă prin care să ajute chiar ei mediul înconjurător. E drept, cu gesturi mici, dar care pot însemna mult. Un prim pas ar fi reciclarea resturilor alimentare , mai ales că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare şi legea compostului. Şi materie există, ţinând cont că românii recunosc că aruncă tone de mâncare la coşul de gunoi.

Potrivit unui studiu făcut de o universitate de ştiinţe agricole din ţara noastră, peste 80% dintre români aruncă resturile alimentare la coşul de gunoi. Astfel, 5 milioane de tone de alimente ajung anual în gropile de gunoi din ţara noastră, care devin apoi focare de infecţie. Oamenii spun că aruncă pentru că nu au o altă variantă. Din acest motiv a fost creat composterul care transformă deşeurile alimentare în 24 de
ore.

În sala de mese a acestei companii a fost deja instalat un composter. Angajaţii aruncă resturile într-un coş separat, iar o dată la 24 de ore se introduc în aparat. Legume, fructe, coji sau produse alterate.

Nivelul de poluare creşte constant în marile oraşe. Oamenii realizează că şi de ei depinde aerul pe care îl respiră. Pe lângă compostul resturilor alimentare sunt şi alte metode prin care fiecare dintre noi poate să contribuie la scăderea poluării din atmosferă.

Dacă poluarea cauzată de maşini este măsurabilă, cea cauzată de incinerarea gunoaielor e greu de pus în
parametri. Singura soluţie rămâne reciclarea.

Până să ajungă la nivelul Germaniei, ţară care reciclează cel mai mult din Europa, aproape 70% dintre deşeuri, românii din marile oraşe respiră zilnic un aer toxic. Aer care provoacă boli pulmonare ce duc la decesul a peste 20 de mii de români în fiecare an.

Afla mai multe despregunoireciclaretop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt