Altfel de Schengen. Un bărbat a zburat din Danemarca în SUA fără paşaport şi bilet

Altfel de Schengen. Un bărbat a zburat din Danemarca în SUA fără paşaport şi bilet

Serghei Ochigava, care avea acte de identitate ruseşti şi israeliene, ar fi spus că nu-şi aminteşte cum a trecut de securitatea europeană

Bărbatul rus care a zburat cu un avion din Danemarca spre Los Angeles în noiembrie, fără paşaport şi bilet, a declarat autorităţilor americane că nu-şi aminteşte cum a trecut de securitatea din Europa, potrivit plângerii federale depuse de FBI, preluate de The Guardian.
Serghei Vladimirovici Ochigava, în vârstă de 46 de ani, a ajuns pe aeroportul internaţional din Los Angeles la 4 noiembrie cu zborul 931 al Scandinavian Airlines de la Copenhaga.
Acesta a declarat autorităţilor că şi-a uitat paşaportul în avionul cu care a zburat, dar nu a putut fi găsit pe lista de zbor sau pe alte zboruri internaţionale care au sosit.
Ochigava nu avea paşaport sau viză pentru a intra în SUA, dar ofiţerii vamali au găsit în lucrurile sale acte de identitate ruseşti şi israeliene. De asemenea, aceştia au găsit în telefonul său o fotografie care arăta parţial un paşaport şi care conţinea numele său, data naşterii, o serie de paşaport, dar nu şi fotografia sa.
Echipajul aflat la bord le-a spus anchetatorilor că, în timpul zborului, Ochigava se afla pe un loc care trebuia să fie neocupat. După decolare, el a continuat să se plimbe prin avion, schimbând locurile şi încercând să vorbească cu alţi pasageri, care însă l-au ignorat.
Bărbatul a cerut două mese în timp ce însoţitorii de bord serveau mâncare pasagerilor şi ar fi încercat să mănânce o ciocolată care aparţinea personalului de bord.
Întrebat de FBI, Ochigava a susţinut că are doctorat în filozofie, economie şi marketing şi că a lucrat ultima dată în Rusia. Ochigava a mai susţinut că nu a dormit timp de trei zile, că nu înţelegea ce se întâmplă, nu ştie cum a ajuns în avionul de la Copenhaga, nu era sigur că avea bilet şi nu-şi aminteşte cum a trecut de securitatea aeroportului din Danemarca fără a avea o carte de îmbarcare.
Site-ul rusesc de investigaţii iStories a identificat un bărbat cu acelaşi nume ca Ochigava, care a absolvit o diplomă postuniversitară în economie la Universitatea Plekhanov din Moscova. Acelaşi bărbat a fost înregistrat ca proprietar al unei galerii de artă recent închise în capitala rusă.
Ochigava a rămas marţi în custodie federală. Un proces a fost programat pentru 26 decembrie, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la cinci ani de închisoare, mai scrie The Guardian.

Afla mai multe despreserghei ochigavazborsua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt