Morţi suspecte în azilele groazei. Patru tineri morţi la Brădeşti şi îngropaţi pe câmp

Morţi suspecte în azilele groazei. Patru tineri morţi la Brădeşti şi îngropaţi pe câmp

Fiecare zi aduce noi informaţii revoltătoare despre azilul groazei de la Bărdeşti, judeţul Mureş. Zeci de tineri au fost mutaţi  aici de la un centru din judeţul Maramureş, ca să fie ţinuţi în condiţii mai bune. Însă la şase luni de la internare, patru dintre ei au murit.  Şi au fost îngropaţi ... în câmp. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş spune că nu ştia nimic despre mutare şi ce s-a întâmplat acolo. Angajaţii centrului îl contrazic însă şi spun că tinerii nu ar fi ajuns în Mureş fără acordul lui.

Irina, Corina şi Ioan. Sunt trei dintre tinerii a căror moarte nu a fost elucidată. Erau la centrul din Bărdeşti din 2021, mutaţi din Baia Mare. La şase luni însă, au murit. Nu se ştie cum şi de ce. Absolut nimeni nu ştie să spună ce s-a întâmplat. Nici măcar o autopsie nu a fost făcută. Toţi au fost îngropaţi pe un câmp cimitir din apropierea azilului.  Nu aveau părinţi şi nimeni nu merge să le aprindă o lumânare. Centrul era practic singura lor familie.

Preşedintele Consiliul Judeţean Maramureş susţine şi el că nu a ştiut nimic. Nici măcar că bolnavii au fost mutaţi dintr-un centru în altul.

Ionel Bogdan dă vina pe angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială din judeţ, care nu au anunţat mutarea şi nici nu au folosit banii primiţi de la Consiliul Judeţean.

Angajaţii de la centrul din Maramureş spun însă că autorităţile ştiau tot ce se întâmplă.

Pacienţii care au fost mutaţi ar fi fost aleşi în funcţie de afecţiunile pe care le aveau

În plin scandal al azilelor groazei, poliţiştii au descins acum câteva zile la centrul de la Bărdeşti, Mureş şi au descoperit zeci de persoane, bătrâni şi copii, ţinuţi în condiţii de nedescris. Unii dintre ei erau captivi la subsol,  nemâncaţi, neîngrijiţi şi chiar bătuţi. A fost deschis dosar penal în acest caz, iar administratorul azilului şi alţi doi angajaţi au fost arestaţi preventiv.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt