105 pacienţi scoşi noaptea din spital

105 pacienţi scoşi noaptea din spital

105 pacienţi s-au trezit scoşi din spitalul în care au venit să se trateze. Cei mai mulţi dintre ei au fost externaţi şi abia trecuseră prin intervenţii chirurgicale ortopedice, alţii n-au apucat să vadă sala de operaţii. 13 persoane au fost preluate de ambulanţe şi duse la alte unităţi sanitare sau chiar către casele lor.

Această femeie, în vârstă 68 de ani, abia ce trecuse printr-o operaţie la şold, când a aflat că trebuie să părăsească
spitalul. Târziu, după miezul nopţii, a ajuns acasă, la Galaţi, din Bucureşti, cu o ambulanţă. Nu se poate mişca şi familia nu ştie cum o să procedeze cu recuperarea.

În total, 105 pacienţi au părăsit spitalul Foişor în miez de noapte. 13 au avut nevoie să fie luaţi cu ambulanţele. Cele mai multe persoane - 5- au ajuns la Spitalul Universitar, alte 4 la Floreasca şi câte una la spitalele Elias şi Bagdasar. Nu toţi au rămas în Capitală. Un pacient a fost dus la Spitalul judeţean de urgenţă din Buzău. Alte 92 de persoane au fost externate pe nepusă masă.

Dintre aceştia, 67 abia trecuseră prin operaţii, iar alţi 25 nu au mai apucat să-şi facă interventiile chirurgicale pentru care veniseră în spital.

În unele dintre aceste unităţi sanitare era deja haos în camera de gardă, când au fost aduşi oamenii de la Spitalul
Foişor. La Floreasca, de pildă, medicii abia făceau faţă în unitatea de primiri urgenţe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt