11 elevi francezi au ajuns la spitalul din Suceava cu toxiinfecţie alimentară

11 elevi francezi au ajuns la spitalul din Suceava cu toxiinfecţie alimentară

Anchetă de amploare la Suceava după ce 11 elevi din Franţa au ajuns la spital, cu stări de rău şi vărsături. Copiii veniseră într-un schimb de experienţă în oraşul moldovean şi erau cazaţi la un hotel din centru.

După ce au făcut mai multe investigaţii, medicii au stabilit că elevii francezi au toxiinfecţie alimentară. Cum au luat masa în mai multe locuri, rămâne de văzut unde a fost  mâncare stricată.

19 elevi cu vârste între 12 şi 14 ani şi două profesoare din nordul Franţei fac parte din grupul venit într-un schimb de experienţă la o şcoală din judeţul Suceava. Cazaţi la un hotel din centrul oraşului, copiii şi însoţitoarele lor au luat micul dejun la hotel, apoi au plecat în mai multe vizite şi au mâncat şi pe drum. Spre seară, 11 dintre elevi şi o  profesoară s-au îmbolnăvit unul după altul.

Elevii şi profesoarele au fost duşi de urgenţă la spital. Direcţia de Sănătate Publică Suceava, dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean fac anchetă.
Vineri dimineaţă, grupul de elevi ar trebui să se întoarcă în Franţa, dar patru copii sunt încă în spital, sub supraveghere. Medicii suceveni vor decide în următoarele ore dacă starea de sănătate le va permite să plece.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt