140 de ani de nemuncă într-un singur an

140 de ani de nemuncă într-un singur an

Peste opt milioane de concendii medicale au fos înregistrate în 2022. Premierul României  spune că asta ar însemna în jur de 140 de ani de nemuncă. Numărul de concedii medicale este foarte mare având în vedere că numărul celor care muncesc efectiv este de 6 milioane. În perioada următoare ar putea exista anchete care să verifice modul în care au fost acordate aceste documente. 

În 2022, faţă de 2021, a scăzut numărul de concedii medicale cu 12 la sută. Însă, acest număr este foarte mare dacă ţinem cont de faptul că în 2021 era totuşi pandemie. Sunt mulţi români care îşi iau concediu medical şi fără să fie nevoie de aşa ceva.

Minsitrul Sănătăţii a spus că în alte ţări europene regulile sunt stricte şi că oamenii nu pot profita de concendiul medical. În ciuda acestor cifre, în curând, românii îşi vor putea lua concediu medical mai uşor. Există o propunere legislativă înregistrată de curând în Parlament care prevede ca angajaţii care vor să îşi ia concediu medical să nu mai aibă nevoie şi de o adeverinţă de la patron. 

În România numărul celor care muncesc efectiv este în jur de 6 milioane de oameni. Minisiterul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate încearcă să găsească soluţii acum în aşa fel încât angajaţii să nu îşi mai ia concediu medical fără motiv.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt