200 de oameni, blocaţi pe munte

200 de oameni, blocaţi pe munte
foto: IGAv

Ploile abundente au blocat o caravană de peste 100 de maşini, pe Valea Cernei, în judeţul Hunedoara. Vorbim despre peste 200 de oameni care au intrat în panică după ce mai multe maşini din coloană s-au stricat. Mai mulţi şoferi au sunat la 112  pentru a fi scoşi din zonă. Salvamontiştii au intervenit şi i-au ajutat să ajungă înapoi pe drumurile publice. 
Totul s-a întâmplat pe drumul care leagă localităţile Uricani şi Herculane. Caravana, care se numeşte Garbage Run, venea din Germania. Străbate Europa cu maşini reparate şi refolosite de şoferi. Cei din caravană nu au ţinut, însă cont de condiţiile de trafic pe un astfel de drum montan, afectat puternic de ploile din ultima vreme, spun salvatorii. Din acest motiv, o parte dintre masini au avut probleme, iar caravana s-a blocat. Acolo au fost trimise echipe de Salvamontişti din trei judete, Caraş, Hunedoara şi Gorj.
Din fericire, din cei peste 200 de oameni din caravană, doar trei au avut probleme medicale. Unul dintre ei a avut ameţeli şi stare de oboseală şi a fost trimis cu ambulanţa la spital. Ceilalţi doi au suferit mici traumatisme în timpul unei excursii pe munte, făcută în timp ce coloana era oprită. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt