30 de ani de hematologie la Spitalul Colţea

30 de ani de hematologie la Spitalul Colţea

Clinica de Hematologie de la Spitalul Colţea a împlinit 30 de ani de la înfiinţare. Iar de 10 ani acolo se realizează şi transplanturi cu celule stem. Până acum, au fost realizate aproape 200 de astfel de proceduri. Important de ştiut este că şansa la viaţă poate fi donată, prin înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. 

Medicul Delia Mut Popescu este cea care a înfiinţat secţia. De-a lungul celor 30 de ani, mii de pacienţi cu boli grele au fost internaţi aici. Printre foştii pacienţi se numără şi Andrei. în 2005 a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic.

În 2008 a reuşit să facă un transplant cu celule stem la o clinică din Italia. De atunci este bine, dar experienţa l-a transformat. Duce mai departe lupta şi pentru alţi pacienţi şi a înfiinţat Asociaţia Română pentru Donarea de Celule Stem.

Pentru pacienţii cu leucemie să aibă în spital un psiholog cu care să poată împărtpşi temerile şi tot ce au pe suflet e extrem de important. Transplantul cu celule stem, care l-a salvat pe Andrei, se realizează din 2013 şi la clinica de la Colţea. Până acum, au fost realizate 189 de astfel  proceduri.
Dacă aveţi între 18 şi 45 de ani şi nu aveţi probleme de sănătate, vă puteţi înscrie în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem.
 
Dacă veţi fi compatibil cu un pacient, veţi avea astfel şansa de a salva o viaţă! Procedura  nu este dureroasă şi nu necesită anestezie. Se asemeană cu o transfuzie, doar că durează mai mult, între trei şi cinci ore. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt