31 de persoane rănite grav pe şantierele Jocurilor Olimpice

31 de persoane rănite grav pe şantierele Jocurilor Olimpice

Autorităţile au anunţat bilanţul accidentelor de muncă de pe şantierele olimpice: 181 de persoane au fost rănite, dintre care 31 grav.

Joi a avut loc o reuniune dedicată "evaluării progreselor înregistrate de Carta socială" a Jocurilor Olimpice. 

Carta, care defineşte angajamentele sociale ale angajatorilor de pe şantierele olimpice, reprezintă o inovaţie pentru aceste Jocuri Olimpice. Ea face parte din faimoasa "moştenire" a Jocurilor, scrie News.ro

Scopul acestei carte sociale este de a limita numărul de accidente de muncă pe şantiere, un domeniu în care Franţa are cele mai proaste cifre din Europa, cu o medie de două decese pe zi.

Nicolas Ferrand, "managerul proiectului olimpic", şi-a depănat amintirile şi a povestit cum a făcut presiuni asupra companiilor încă de la prima întâlnire: "Am insistat asupra mesajului: "Nu trebuie să existe niciun accident mortal".

"Este un cuvânt înfricoşător, iar oamenii se uitau la mine ca şi cum aş fi venit dezbrăcat. A explica faptul că un şantier poate fi predispus la accidente este un tabu în industria construcţiilor. Aşa că am stabilit că acesta este un obiectiv comun. Şi l-am atins: pe şantierele Solideo nu a existat niciun accident mortal", în sensul strict al termenului, pe şantierele Solideo.

"Având în vedere presiunea, acest lucru este extraordinar", a declarat Ferrand. Cu toate acestea, el a menţionat că un total de 181 de persoane au fost rănite, dintre care 31 grav.

"Este totuşi prea mult", a recunoscut directorul general al Solideo, care a subliniat încă o dată că rata accidentelor de pe şantierele olimpice a fost redusă de patru ori faţă de previziunile iniţiale de aproximativ 800 de răniţi.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt