8 august, ziua pisicilor

8 august, ziua pisicilor

Sunt răsfăţate, le place luxul şi chiar dacă o dau în bară, uneori, nu e problemă pentru că ies relativ repede din bucluc. Nu degeaba se spune că au nouă vieţi. Este vorba despre îndrăgitele pisici, a căror zi este sărbătorită în toată lumea. 

8 august este ziua dedicată pisicilor, celor mai răsfăţate animale de casă. Iubite de miliaone de oameni, acestea au insăirat de-a lungul timpului, filme, sriale, desene animate şi nu numai. De pe listă nu pot lipsi ,,Pisicile aristocrate''. Filmul de animaţie a apărut în 1970 şi prezintă aventurile haioase ale unor pisci din înalta clasă socială a Parisului.
Unul dintre cele mai populare desene animate, ,,Tom şi Jerry", a avut premierea în 1940. De atunci, motanul şi şoarecele care se fugăresc pe durata a 43 de sezoane au adus zâmbetul pe chipul oamenilor din lumea întreagă.
Garfield, pufosul motan a fost creat în 1976, ca personaj de benzi desenate. Motanul a doborât recordul pentru cele mai multe apariţii în benzi desenate de-a lungul timpului. Garfield a debutat şi ca actor în 2004. A urmat un al doilea film cu celebrul motan în 2006. Povestea motanului încălţat a devenit atât de îndrăgită, încât s-au făcut 3 filme după povestea lui Charles Perrault. 
 
Pisicile au devenit şi muze pentru marii artişti, care le-au lăsat înteraga avere pe mână. Cel mai cunsocut caz este cel al designerului de modă, Karl Lagerfeld. Designerul o trata regeşte pe pisica sa, Choupette, pe care ar fi lăsat-o milioanară, după moartea sa în 2019. 
Lagerfeld nu este singurul care a lăsat averea pisicilor.
 
Zeci de pisici trăiesc şi acum în casa memorială a lui Ernest Hemingway din Florida Keys, casă în care a locuit scriitorul între 1931 şi 1938. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt