89 de terorişti evadaţi

89 de terorişti evadaţi

Gruparea teroristă Statul Islamic a atacat una din cele mai mari închisori din nordul Siriei. 89 de juihadişti deţinuţi aici au reuşit să evadeze. În atacul cu maşini-capcană, 7 gardieni ai Forţelor Democratice Kurde care păzeau obiectivul au fost ucişi.

Atacul militanţilor ISIS a început cu detonarea unei maşini chiar în poarta închisorii Hasaka. Centrul de detenţie, situat la 360 de kilometri de Damasc, a fost zduit în câteva secunde de o nouă explozie care a pus la pământ o parte din gardul închisorii.

Au urmat un asalt cu arme automate şi grenade. Zeci de atacatori şi 7 gardieni au fost ucişi. 89 de deţinuţi, cei mai mulţi condamnaţi pentru acte de terorism şi memebri ai grupării Statul Islamic, au reuşit să evadeze.

Potrivit autorităţilor kurde, care deţin controlul auspra unor părţi vaste din nordul Siriei, comandamentul Forţelor
Democratice au desfăşurat de urgenţă în zonă soldaţi din trupele speciale. De asemenea, elicoptere americane au survolat zona şi au lansat rachete de semnalizare. O parte dintre fugari au fost deja capturaţi. Misiunea de urmărire şi capturare a prizonierilor este în continuare în plină desfăşurare.

Învinsă pe câmpul de luptă, gruparea teroristă Statul Islamic dispune în continuare de numeroşi luptărori antrenaţi pentru operaţiuni de gheriă. În total, în închisorile aflate sub control kurd din Siria se află peste 12 mii de militanţi ai ISIS.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt