99 de morţi, bilanţul coşmarului din Hawaii. Poveşti miraculoase din infern

99 de morţi, bilanţul coşmarului din Hawaii. Poveşti miraculoase din infern
foto: captura video

Supravietuitorii incendiilor din Hawaii povestesc scenele de groază pe care le-au trăit. Unii au fost norocosi şi au reusit să iasă împreună cu familiile din zonele devastate de foc.  Alţii şi-au găsit însă rudele şi prietenii carbonizaţi. Bilanţul morţilor a ajuns la 99 şi sunt peste 1.300 de dispăruţi.

Aflaţi acum în adăposturile ridicate de salvatori, supraviţuitorii infernului din Hawaii îşi amintesc, cu lacrimi în ochi, coşmarul prin care au trecut. ,,De la parcare până la intrarea în complexul nostru de apartamente, cerul albastru a devenit cenuşiu şi mai apoi negru. Până la maşină am văzut numai tăciuni de  foc. Nu se auzea nicio sirenă, nimic. A fost sfâşietor să văd vecinii, mulţi în vârstă cum se chinuiau să coboare scările imobilului", a declarat una dintre victime. 
 
La un moment dat, şi-a dat seama că nu mai este în siguranţă în maşină şi a decis, împreună cu soţul său, să o abandoneze. În acest timp, auzeau strigăte disperate de ajutor de la o femeie care se afla în altă maşină, cu un copil mic. Nu au ezitat şi au sărit în ajutor.  ,,Am fugit în jurul maşinii, am deschis portbagajul. Bebeluşul era pe bancheta din spate, în spatele ei. Am reuşit să ajung la bebeluş. Avea cam doi ani şi jumătate, trei", a mai spus aceasta.
 
A fugit cu bebeluşul şi cu cei trei copii ai săi şi au reuşit să se salveze.  O altă victimă îşi aminteşte cu groază: credea că nu va mai scăpa din ghearele flăcărilor: ,,după ce am condus timp de un minut, am văzut că majoritatea caselor fuseseră complet arse. Nu exista fum, numai flăcări. Era oribil, atunci mi-am dat seama cât de periculoasă e întreaga situaţie."
În timp ce oamenii îşi caută cu disperare rudele, prietenii şi cunoscuţii, pompierii sunt într-o misiune contra-cronometru pentru a stinge toate incendiile. Doar unul a fost complet stins, altele trei sunt ţinute sub control. Şi asta nu este tot. Insulele sunt acum ameninţate de o furtună tropicală.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt