A candidat singură şi a ieşit pe locul 2. Contracandidata lui Trump promite să rămână în cursa electorală în ciuda înfrângerii stânjenitoare din Nevada

A candidat singură şi a ieşit pe locul 2. Contracandidata lui Trump promite să rămână în cursa electorală în ciuda înfrângerii stânjenitoare din Nevada

Niciun candidat nu a obţinut victoria în alegerile primare republicane din statul american Nevada - o înfrângere pentru Nikki Haley, care nu avea practic concurenţă, într-un scrutin lipsit de miză, din cauza regulilor electorale ale Partidului Republican.
Buletinele de vot exprimate în favoarea ”niciunuia dintre aceşti candidaţi” au fost mai numeroase (61%) decât cele exprimate în favoarea lui Nikki Haley (32%), potrivit rezultatului oficial al acestui scrutin.
Donald Trump nu figura pe buletinul de vot.
"O noapte proastă pentru Nikki Haley", a postat Trump pe platforma sa Truth Social. 
"A pierdut cu aproape 30 de puncte în Nevada în faţa "niciunuia dintre aceşti candidaţi". Fiţi atenţi, în curând ea va revendica Victoria!", a scris ironic fostul preşedinte care pare încurcat în drumul către Casa Albă doar de problemele sale juridice.
Joi, Curtea Supremă a SUA va audia argumentele privind posibilitatea ca Donald Trumo să fie exclus de pe buletinul de vot din Colorado din cauza comportamentului său în timpul atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, care avea ca scop blocarea certificării victoriei lui Biden în alegerile din 2020.
Campania prezidenţială a lui Nikki Haley a minimalizat miercuri înfrângerea sa umilitoare şi a declarat că fosta ambasadoare la Naţiunile Unite va merge mai departe în cursa republicană în care îl provoacă pe fostul preşedinte american Donald Trump.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt