A explodat un depozit cu 600 de kilograme de artificii

A explodat un depozit cu 600 de kilograme de artificii

Un tânăr de 29 de ani a murit, iar alte două persoane s-au intoxicat cu fum, după explozia devastatoare care a avut loc aseară la un depozit de artificii din Zărneşti. Acolo există şi o fabrică de armament. În depozitul respectiv se aflau 600 de kg de artificii. Incendiul care a urmat deflagraţiei a fost stins de pompieri după o oră de luptă cu flăcările.

Depozitul de artificii unde a avut loc explozia se află pe platforma Uzinei Tehnice Tohan din Zărneşti, judeţul Braşov. Tatăl victimei locuieşte în apropiere, iar când a auzit exploziile de la depozit a avut un presentiment.

A luat apoi legătura cu unul dintre pompierii care se deplasaseră la faţa locului pentru a interveni la incendiu.
Iniţial acesta nu a vrut să-i spună nimic.

Cu mare durere, tatăl tânărului mort în explozie spune că fiul său era de meserie pirotehnist şi colabora cu marile
festivaluri din ţară pentru organizarea de jocuri de artificii, dar ştia riscurile la care se expunea zilnic. Conform unui comunicat dat de Ministerul Economiei, bărbatul era angajat al Uzinei Tohan şi se afla în timpul liber în momentul deflagraţiei.

4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă cu 10.000 de litri de apă, două echipaje de prim ajutor şi unul pirotehnic au fost trimise la depozitul de artificii.

Tânărul de 29 de ani care a decedat în incendiu a lăsat în urmă o soţie şi un copil de doar un an şi două luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt