A furat o locomotivă şi a plecat cu ea la plimbare

A furat o locomotivă şi a plecat cu ea la plimbare

S-a dus în gară, s-a urcat într-o locomotivă şi a plecat cu ea la drum. Vorbim despre un tânăr de 18 ani, care este acum cercetat de poliţiştii constănţeni pentru fapta sa. Tânărul a condus locomotiva 200 de metri, a trecut de două macazuri şi a schimbat două linii. Din fericire nu a produs niciun accident feroviar. Poliţiştii de la Transporturi i-au deschis dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă.

Locomotiva a ajuns in gara din Medgidia cu o garnitura de vagoane de marfa, la orele pranzului. A fost decuplata la scurt timp, iar impiegatul de gară a dispus ca aceasta sa fie mutata pe o linie de rezerva, pina va pleca intr-o alta cursa. Locomotiva a ramas cu usile descuiate ore intregi, fara supraveghere, la dispozitia oricui ar fi dorit ca sa se urce la butoane. CFR Infrastructura a precizat ca mecanicul a incalcat regulile.

Un tanar de 18 ani care se plimba prin triajul garii a vazut locomotiva cu usa descuiata si s-a urcat in cabina mecanicului. A apasat butoanele pe rand si-a reusit sa conecteze pantograful la linia de inalta tensiune. Locomotiva a primit curent si imediat a pornit pe şine.

A trecut de un macaz si-a prins viteza, apoi de-al doilea macaz. Adolescentul a apasat alte butoane la intamplare si, din fericire, locomotiva s-a oprit. Trecuse de 2 macazuri si traversase 2 linii de cale ferata. Impiegatul garii a iesit uluit din cabina lui si-a anuntat Politia Transporturi.

Dacă locomotiva ar fi intrat pe linia de circulaţie a unui alt tren de călători sau a unuia de marfă s-ar fi putut produce o tragedie… La ancheta Politiei, tanarul a declarat ca este pasionat de trenuri si-a vrut sa-si faca o fotografie. Acum are dosar penal iar incidentul este anchetat si de Agentia de Investigare Feroviara.

foto: clubferoviar.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt